Alergény a zloženie produktov
Zloženie produktov a výživové hodnoty
Základné informácie o zložení jednotlivých produktov sú uvedené pri každom z nich. Samotné pracovné postupy a výživové hodnoty každého výrobku sú zaznamenané v podnikových normách, ktoré sú uložené vo výrobni. Tam je možné k daným dokumentom na požiadanie nahliadnuť.
Alergény
Určité látky resp. výrobky z nich môžu spôsobiť alergie alebo neznášanlivosť.
Pri produktoch máme číselne označené prítomné alergény. Zoznam alergénov a ich číselné zaradenie je nasledovné:
- Obilniny obsahujúce glutén /lepok/ konkrétne pšenica obyčajná, raž, jačmeň, ovos, pšenica špalda, cirok, alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
- Kôrovce a výrobky z nich
- Vajcia a výrobky z vajec
- Ryby a výrobky z rýb
- Arašidy a výrobky z nich
- Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov
- Mlieko a mliečne výrobky
- Orechy konkrétne mandle, lieskové oriešky, vlašské orechy, kešu oriešky, pekánové orechy, brazílske orechy, pistáciové orechy, makadamové orechy a výrobky z nich
- Zeler a výrobky zo zeleru
- Horčica a výrobky z horčice
- Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien
- Oxid siričitý a siričitany
- Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu
- Mäkkýše a výrobky z nich