Alergény a zloženie produktov

Zloženie produktov a výživové hodnoty

Základné informácie o zložení jednotlivých produktov sú uvedené pri každom z nich. Samotné pracovné postupy a výživové hodnoty každého výrobku sú zaznamenané v podnikových normách, ktoré sú uložené vo výrobni. Tam je možné k daným dokumentom na požiadanie nahliadnuť.

Alergény

Určité látky resp. výrobky z nich môžu spôsobiť alergie alebo neznášanlivosť.

Pri produktoch máme číselne označené prítomné alergény. Zoznam alergénov a ich číselné zaradenie je nasledovné:

  1. Obilniny obsahujúce glutén /lepok/ konkrétne pšenica obyčajná, raž, jačmeň, ovos, pšenica špalda, cirok, alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
  2. Kôrovce a výrobky z nich
  3. Vajcia a výrobky z vajec
  4. Ryby a výrobky z rýb
  5. Arašidy a výrobky z nich
  6. Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov
  7. Mlieko a mliečne výrobky
  8. Orechy konkrétne mandle, lieskové oriešky, vlašské orechy, kešu oriešky, pekánové orechy, brazílske orechy, pistáciové orechy, makadamové orechy a výrobky z nich
  9. Zeler a výrobky zo zeleru
  10. Horčica a výrobky z horčice
  11. Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien
  12. Oxid siričitý a siričitany
  13. Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu
  14. Mäkkýše a výrobky z nich